Kulturális Örökség Európai Éve 2018

Magyar közösség a Kulturális örökség európai évét népszerűsítő kampányfilmben

2018. január 23. | Kulturális Örökség Európai Éve 2018, SZKÖ, Skanzen

Az Európai Unió által készített kampányfilmben nagy büszkeségünkre a magyar szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékén szereplő közösség is látható.

A magyar kultúra napján, január 22-án hivatalosan is elkezdődött a Kulturális Örökség Európai Éve 2018 magyarországi programsorozata. A tematikus év célja az európai örökségek megismertetése, megóvása és továbbadása a következő generációk számára, valamint hogy minél több embert ösztönözzön az egyetemes európai kultúra felfedezésére, felkutatására és megerősítse polgáraiban az európai azonosságtudatot; az európai családhoz való tartozás érzését.

Az Európa-szerte megrendezett kulturális események folyamába a Skanzen is bekapcsolódik. A tematikus év része a Szellemi Kulturális Örökség Igazgatósága által szervezett Pünkösdi Örökség Ünnep, valamint a Kulturális Örökség Napjai is, ahol a Szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzéken szereplő közösségek mutatkoznak be. Emellett a szellemi kulturális örökség közösségeket bemutató filmsorozatot is készítünk, amelyen keresztül betekintést nyerhetünk az általuk gyakorolt változatos és sokszínű hagyományokba.

Az Európai Unió által készített kampányfilmben nagy büszkeségünkre a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékén szereplő egyik közösségünk is látható:

A Kulturális Örökség Európai Éve 2018 magyar honlapja itt érhető el: