Emlékérme a Táncház módszerről!

2013. március 1. | dokumentum, UNESCO lista, SZKÖ, matyó népművészet, solymászat

2013. február 28-án bocsátotta ki a Magyar Nemzeti Bank a Táncház módszerről készült ezüst emlékérmét. A bejelentés a Kossuth rádióban 17.20 körül történt meg, ahol a Nemzeti Bank elnöke hivatalosan közzé tette a kibocsátás hírét. Megszólalt Szilos András az érmét tervező iparművész, a táncház-módszerről pedig Dr. Csonka-Takács Eszter, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Szellemi Kulturális Örökség Igazgatóságának vezetője beszélt.

Az érme az UNESCO listára került örökségek sorozatában jelent meg. A szellemi kulturális örökség reprezentatívlistáján szereplő busójárásról már készült emlékérme, a bank tervei között szerepel a 2012-ben listára került matyó népművészet és a solymászat kiadása is.

A Táncház módszer emlékérméje megvásárolható a Magyar Nemzeti Bank érme boltjában, de kapható lesz az Országos Táncháztalálkozón is.

A Magyar Nemzeti Bank sajtóközleménye (.pdf)