2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009

POKLADE / ÁTVÁLTOZÁS Busójárás Mohácson (Skanzen Örökség filmek) című film premier előtti bemutató
2021. augusztus 13. (péntek) 18 óra
Mohácsi Kossuth Filmszínház

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Szellemi Kulturális Örökség Igazgatósága és Mohács Város Önkormányzata minden kedves érdeklődőt tisztelettel meghív a Szellemi Kulturális Örökség Magyarországon című fotókiállításra és a POKLADE / ÁTVÁLTOZÁS Busójárás Mohácson (Skanzen Örökség filmek) című film premier előtti bemutatójára

2021. augusztus 11. Részletek »

Szellemi Kulturális Örökség Magyarországon című fotókiállítás megnyitó Mohácson
2021. augusztus 12. (csütörtök 18 óra)
Mohácsi Kossuth Teátrum Galéria

Fotográfus: Farkas-Mohi Balázs
Köszöntőt mond: Mohácsi Bugarszki Norbert – elnök, Mohácsi Települési Értéktár Bizottság
A kiállítást megnyitja: Dr. Csonka-Takács Eszter – igazgató, Szabadtéri Néprajzi Múzeum Szellemi Kulturális Örökség Igazgatósága

Örökség–Tudás–Átadás.
A szellemi kulturális örökség fennmaradásának útjai konferencia

2021. május 20–21.
Szabadtéri Néprajzi Múzeum (online közvetítés)

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Szellemi Kulturális Örökség Igazgatósága online konferenciát szervez a szellemi kulturális örökség átadásának, megőrzésének lehetséges útjairól. A két napos program során megismerhetővé válnak a képzési intézmények és a múzeumok örökség megőrzési programjai, az örökségközösségek oktatási és átörökítési gyakorlatai a Kárpát-medencében.

2021. május 13. Részletek »

Újabb örökségelemekkel bővül a Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzéke

A Szellemi Kulturális Örökség jelenleg 40 örökséget tartalmazó Nemzeti Jegyzékére két új örökségelem, Buzsák élő hagyományai: hímzés, faragás és folklór, Christkindl Spiel Karácsonyi énekes népszokás a Bakony és a Balaton-felvidék németek lakta falvaiban került fel, míg a Jó Megőrzési Gyakorlatok Regiszterére az „Így kell járni...” – Az élményalapú népi játék és néptánc oktatásának pedagógiai módszerét vették fel.

2021. január 21. Részletek »