HU | EN
Új elemek a nemzeti jegyzékeken és a Kulturális Örökség Napjain

Új elemek a nemzeti jegyzékeken és a Kulturális Örökség Napjain

2012. szeptember 7. | Kulturális Örökség Napjai

Az idén 14. alkalommal megrendezésre kerülő Kulturális Örökség Napjai ismét jelentőségteljesek voltak az UNESCO szellemi kulturális örökség egyezmény magyarországi megvalósításában.

A megnyitó ünnepségen 2012. szeptember 14-én L. Simon László államtitkár ünnepélyes keretek között hirdette ki a szellemi kulturális örökség jegyzékeire 2012-ben felvett új elemeket. A szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzéke két elemmel bővült: a borsodnádasdi molnárkalács hagyományával, valamint a Sárköz népművészetével. A jó gyakorlatok regiszterének első elemként a Kassai-féle lovasíjász módszert üdvözölhetjük. Gratulálunk a felterjesztő közösségeknek!

Nagy sikerrel zajlott a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében 2012. szeptember 15-16-án a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékein szereplő elemek bemutatkozása. Az érdeklődők személyesen találkozhattak a hagyományok éltetőivel, elsajátíthatták a műhelytitkokat és mindezek mellett újabb barátságok is köttettek. Köszönjük minden közösségnek és érdeklődőnek, hogy eljött. Legközelebb 2013 pünkösdjén találkozunk a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban!