Kulturális Örökségek bemutatkozása a Kulturális Örökség Napjain

2015. szeptember 19. | KÖN, Gödöllő, közösségek, szellemi kulturális örökség

2015. szeptember 19-20. a Gödöllői Királyi Kastélyban mutatkozhattak be a Szellemi Kulturális Örökség közösségeinek a Kulturális Örökség Napjai rendezvény keretein belül.

A pénteki megnyitót követően a hétvége folyamán a kastély udvarában az “örökségfa” köré gyűlve mutatkoztak be a sokszínű örökségüket őrző közösségek. Az érdeklődők személyesen találkozhattak a hagyományok éltetőivel, elsajátíthatták a műhelytitkokat és mindezek mellett újabb barátságok is köttettek. A kézműves-foglalkozások és különböző ételek megkóstolása mellett a színpadi folklórbemutató is nagy sikert aratott. Az Alsónyéki Hagyományőrző Néptánccsoport, a Kalocsai Hagyományőrző Néptáncegyesület, a mezőkövesdi Matyó Néptáncegyüttes valamint a mohácsi busók színvonalas műsorának zenekíséretről a Parapács Zenekar valamint Versendi Kovács József, a Népművészet Mestere és zenekara gondoskodtak.

Legközelebb 2016 pünkösdjén a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban találkozhatunk a Szellemi Kulturális Örökség nemzeti jegyzékén szereplő közösségek mindegyikével!