Szakmai hálózatok

Szakmai hálózatok

A szellemi kulturális örökség számbavételéhez, a közösségek körében történő megőrzés és védelem rendszerének kialakításához, az örökséghez való hozzáférés lehetőségeinek megteremtéséhez szükség van a helyi szakemberek rendszeres közreműködésére. Ennek érdekében két szakmai hálózatot hoztunk létre.

Kialakítottuk a szellemi kulturális örökség vármegyei referensi rendszerét, emellett azt a széleskörű szakmai hálózatot, amely a már meglévő és aktívan működő civil, tudományos és közművelődési hálozatokra támaszkodik, azok helyi bázisaiból szerveződik. Az utóbbi kapcsán egy adatbázist alakítottunk ki honlapunkon, amely tartalmazza az önkéntes szakmai hálózat tagjainak adatait.

Itt megtalálható az adatlap, amelynek kitöltésével és az Igazgatósághoz juttatásával lehet csatlakozni a hálózathoz.