Szellemi kulturális örökség elemek a Kulturális Örökség Napjain

2017. szeptember 6. | Kulturális Örökség Napjai, Debrecen, szeptember

A Kulturális Örökség Napjai országos megnyitóján, 2017. szeptember 15-én Debrecenben kerülnek nyilvános kihirdetésre a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékére és a jó gyakorlatok regiszterébe kerülő új örökségek és programok.

A hétvége során, 2017. szeptember 16-17-én a jegyzéken szereplő örökségek szinte mindegyike bemutatkozik. A rendezvénynek idén Debrecen a házigazdája, a reformáció ötszázadik évfordulójának tiszteletére. A látogatók személyesen találkozhatnak az újak mellett a nemzeti jegyzéken már szereplő közösségek tagjaival is.

Fotó: Farkas-Mohi Balázs

A szellemi kulturális örökségek seregszemléjén az érdeklődőket sokszínű programkínálat várja, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, jellegzetes finomságokat kóstolhatnak. Személyesen találkozhatnak a mohácsi busókkal, felpróbálhatják a matyó viseletet, az egri fertálymesterek százráncú köpenyét, megismerhetik a selmeci diáknótákat, kipróbálhatják a borsodnádasdi molnárkalács sütést, a kalocsai pingálást. Halászok, kékfestők, gyékényszövők, fazekasok tudományát ismerhetik meg.

Szeretettel várjuk!