Újabb örökségelemekkel bővül a Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzéke

POKLADE / ÁTVÁLTOZÁS Busójárás Mohácson (Skanzen Örökség filmek) című film premier előtti bemutató
2021. augusztus 13. (péntek) 18 óra
Mohácsi Kossuth Filmszínház

2021. augusztus 11. | kiállítás, közösségek, film, premier, Mohács, busójárás, Szabadtéri Néprajzi Múzeum Szellemi Kulturális Örökség Igazgatósága

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Szellemi Kulturális Örökség Igazgatósága és Mohács Város Önkormányzata minden kedves érdeklődőt tisztelettel meghív a Szellemi Kulturális Örökség Magyarországon című fotókiállításra és a POKLADE / ÁTVÁLTOZÁS Busójárás Mohácson (Skanzen Örökség filmek) című film premier előtti bemutatójára

Köszöntőt mond: Pávkovics Gábor – polgármester
Időtartam: 61 perc
Sorozatszerkesztő, néprajzi szakértő: Dr. Csonka-Takács Eszter
Szerkesztő-producer: Ágics Gitta
Kreatív vágó: Lőrinczy Zoltán
Rendező-operatőr: Kovács László

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Szellemi Kulturális Örökség Igazgatósága egyik céljának tekinti a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékén fent lévő örökségek minél szélesebb körben való megismertetését, terjesztését. Ennek érdekében az Igazgatóság évek óta készít fotó dokumentációt és 2017-től kezdődően forgat ismeretterjesztő filmsorozatot az egyes szellemi kulturális örökségelemekről dr. Csonka-Takács Eszter felelős sorozatszerkesztő vezetésével és Kovács László rendező-operatőr (Konkam Stúdió) közreműködésével. A sorozat az örökségeket hordozó közösségeket helyben, saját környezetükben, minél több oldalról kívánja bemutatni. Ennek a munkának eredményeként született meg a Szellemi Kulturális Örökség Magyarországon című fotókiállítás, melyben az Igazgatóság fotósa Farkas-Mohi Balázs képei elevenítik meg nekünk hazánk szellemi örökségeit. A kiállítás szeptember végéig látogatható naponta 14:00 – 20:00 között

Másnap augusztus 13-án (pénteken) elsőként lehet megtekintheti az Örökségek útján – Szellemi kulturális örökség filmsorozat 2. részét a Poklade / Átváltozás Busójárás Mohácson címmel. A polgármesteri köszöntő után rövid beszélgetés lesz a film alkotóival. A film Mohács Város Önkormányzata és a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Szellemi Kulturális Örökség Igazgatósága együttműködésével, a Hungarikum Bizottság és az Agrárminisztérium támogatásával valósult meg. A vetítés ingyenes, azonban előzetes helyfoglalás szükséges a mohácsi Tourinform Irodában.

Mit ott leszünk! Gyertek ti is!