Pünkösdi Sokadalom

Újabb örökségek a nemzeti jegyzéken!
Kulturális Örökség Napjai

2014. szeptember 23. | örökségi-elem, Kulturális Örökség Napjai, L. Simon László, Hoppál Péter

Újabb öt örökség-elem került a listáinkra! 2014. szeptember 19-én, az egykori Honvéd Főparancsnokság épületében, ünnepélyes keretek között került kihirdetésre az öt új örökség-elem.

2014. szeptember 19-én, az egykori Honvéd Főparancsnokság épületében, ünnepélyes keretek között került kihirdetésre az öt új örökség-elem. A Kulturális Örökség Napjai országos rendezvénysorozatot L. Simon László parlamenti államtitkár nyitotta meg, majd Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár átadta a kihirdetési dokumentumokat a közösségek képviselőinek.

Az ünnepi ceremónia után, a Kulturális Örökség Napjai keretein belül az érintett közösségek a Várkert Bazárban mutatkoztak be.

Íme a nemzeti jegyzékre került elemek sora:
1. Az egri fertálymesterség élő hagyománya
2. A Kossuth-kultusz ceglédi hagyománya
3. Magyarszombatfai fazekasság
4. Selmeci diákhagyományok – a selmecbányai Bányászati és Erdészeti Akadémia diákhagyományainak továbbélése a jogutód intézményekben (Miskolci Egyetem, Nyugat-magyarországi Egyetem)

Jó gyakorlatok regiszterébe került:
A balatonendrédi vert csipke hagyományának megőrzése az iskolai oktatásban.