HU | EN
Szellemi Kulturális Örökség Igazgatóság

Szellemi Kulturális Örökség Igazgatóság

Az Igazgatóság - székhelye a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum - feladata az UNESCO szellemi kulturális örökség megőrzéséről szóló egyezményének hazai szakmai megvalósítása és ennek koordinálása. Az Igazgatóság olyan operatív szakmai szervezetként működik, amely összehangolja a szellemi kulturális örökséghez és annak hatékony megőrzéséhez kapcsolódó tevékenységeket és programokat. Összefogja az ezek megvalósításában részt vevő intézményeket és szervezeteket, illetve ösztönzi, elősegíti és koordinálja a szellemi kulturális örökség megőrzésével és védelmével kapcsolatos további teendőket. Biztosítja a szellemi kulturális örökség promócióját a folyamatos és széles körű tájékoztatás révén, valamint nyilvánossá teszi az egyezményből következő hazai feladatokat és a megvalósulás folyamatának eredményeit, hivatalos dokumentumait.

Ennek szellemében feladatai közé tartozik a Nemzeti Jegyzék gondozása, megyei referensi és szakmai hálózatok kiépítése, működtetése, a szellemi kulturális örökség honlap üzemeltetése, oktatási programok kidolgozása, ismertetők készítése, konferenciák, továbbképzések, a szellemi kulturális örökséget népszerűsítő rendezvények szervezése.

2012-től az Igazgatóság az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság Szellemi Kulturális Örökség Szakbizottság tirtkárságaként is működik.Munkatársak

  Dr. CSONKA-TAKÁCS Eszter
igazgató

mobil: +36/30 312-7687
e-mail: csonkatakacs.eszter(kukac)skanzen.hu
szakmai életrajz »
 

  Dr. PÁL-KOVÁCS Dóra
munkatárs

mobil: + 36/30 632-4030
e-mail: palkovacs.dora(kukac)skanzen.hu
szakmai életrajz »
 

  ARKHELY Fruzsina
munkatárs

mobil: +36/30 362- 9749
e-mail: arkhely.fruzsina(kukac)skanzen.hu
szakmai életrajz »
 

  DEBRŐDI Boglárka
munkatárs

mobil: +36/30 240-5482
e-mail: debrodi.boglarka(kukac)skanzen.hu
szakmai életrajz »