HU | EN
A Szellemi Kulturális Örökség Igazgatóság Élő örökségeink című kreatív pályázata 1–12. osztályosoknak

A Szellemi Kulturális Örökség Igazgatóság Élő örökségeink
kreatív pályázata 1–12. osztályos gyerekeknek és fiataloknak

2023. március 13. | grafika, festmény, nyomat, montázs, pályázat

Elkészítendő pályamű: az UNESCO szellemi kulturális örökség listáján is szereplő magyar örökségelemeket megjelenítő grafika, festmény, nyomat, montázs.
Nevezési határidő: 2023. április 30.

2023-ban ünnepeljük az UNESCO szellemi kulturális örökség megőrzéséről szóló nemzetközi egyezmény 20 éves fennállását. Az évforduló alkalmából a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban működő Szellemi Kulturális Örökség Igazgatóság számos kulturális eseménnyel, népszerűsítő, valamint ismeretterjesztő programmal készül nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt. Az évforduló keretein belül kívánjuk meghirdetni a következő kreatív pályázatot:

Az általános- és középiskolásoknak tervezett felhívásunk célja, hogy a diákok közelebbről is megismerkedjenek azokkal az élő közösségekhez kapcsolható kulturális gyakorlatokkal, amelyek szerepelnek az UNESCO Reprezentatív Listáján (pl. solymászat, kékfestés hagyománya, mohácsi busójárás).

A nemzetközileg is ismert magyar örökségelemekkel kapcsolatos alkotó pályázatunkat többek között hon- és népismeret, vizuális kultúra tantárgyak tematikájához ajánljuk.

A pályamű mellé csatolják az aláírt pályázati nyilatkozatot, ennek hiányában a pályázat érvénytelen! A pályázat részleteit ismertető szórólap itt, az adatkezelési tájékoztató itt, a pályázati nyilatkozat pedig itt érhető el.

A pályázat elérhető az Oktatási Hivatal honlapján is