2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009

UNESCO szellemi kulturális örökség lett a lipicai lótenyésztés és a magyar vonós zenekari hagyomány

Az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára az emberiség nemzedékről nemzedékre hagyományozódó közösségi tudását gyűjtik össze. A listára kerülésről az egyes országok felterjesztései alapján a Szellemi Kulturális Örökség Kormányközi Bizottsága dönt, amelynek tizenhetedik ülésszakát november 28. és december 3. között Marokkó fővárosában, Rabatban rendezték meg.

2022. december 1. Részletek »

Tánc mint szellemi kulturális örökség

A Tánc mint szellemi kulturális örökség egy 2023 őszén induló, 3 és fél évig tartó projekt, melyet Magyarországon a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Szellemi Kulturális Örökség Igazgatósága koordinál.

2022. november 18. Részletek »

Új örökségelemekkel bővült a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzéke

A hortobágyi pásztorok hagyományos tudása, Méhkerék román néptánchagyományai és Az úrihímzés hagyománya és kortárs hímzőműhelyekben való továbbélése – kerültek fel a Szellemi Kulturális Örökség eddig 45 örökségelemet tartalmazó Nemzeti Jegyzékére.

2022. szeptember 22. Részletek »

Lezajlott a Pünkösdi Örökség Ünnep a Skanzenben

Immár tizedik alkalommal gyűltek össze országunk örökségközösségei Szentendrén a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban, hogy megünnepeljék a kulturális sokszínűséget és összetartozást. A június 5–6-án megrendezésre került Pünkösdi Örökség Ünnep alkalmával a Skanzen alföldi, kisalföldi, dél- és nyugat-dunántúli tájegységei megteltek élettel, ahogy portáikra határon innen és túlról érkező hagyományőrző csapatok költöztek.

2022. június 5. Részletek »

Hamarosan Pünkösdi Örökség Ünnep a Skanzenben

Közeleg a Pünkösd, közeleg az Örökség Ünnep! Töltsd velünk június 5–6-át a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban!

2022. május 15. Részletek »